DARUMA

- exclusief Japans garen -

Het Japanse DARUMA is een exclusief merk dat in Nederland alleen bij Rebel with a Twist verkrijgbaar is.

Daruma-garens worden gesponnen door een kleine fabriek in Japan en zijn maar in een paar winkels over de hele wereld verkrijgbaar. Wij zijn dan ook zeer blij dat we dit merk in ons assortiment hebben. 

Daruma-garens worden gemaakt in ‘Bishu’, het belangrijkste gebied in Japan waar al meer dan 300 jaar wol wordt verwerkt. Bishu ligt op de Noubi-vlakte, de bron van de rivier de Kiso, een plek om moerbei en katoen te verbouwen.  Het zachte water van deze rivier is geschikt voor het verfproces. 

DARUMA begon in 1901 in Kyoto met het maken van garens voor zijden stoffen en naaigaren. Later ging Daruma zich overder ontwikkelen met  het verfproces en het spinnen van wol.

GENMOU (100% merino) is een heerlijk garen voor super zachte truien en de mini-bolletjes van iroiro zijn zeer geschikt om kleine stukjes in een andere kleur garen te breien. Maar ook zeer geschikt voor het maken van pompoms en voor punch needle projecten. De garens van DARUMA zijn bijzonder omdat ze op een speciale manier worden gedraaid in tegenstelling tot het twisten van de meeste garens.

Winkelwagen
Scroll naar boven