IMG_2417
Rebel with a twist logo - schaapshoofd

Raincloud & Sage

- wol van Duitse lokale schapenboerderijen -

Raincloud & Sage is een Duits wolbedrijf die prachtige rustiek wollige garens produceert dat van Duitse lokale schapenboerderijen afkomstig is.

Het concept van Raincloud & Sage spreekt ons enorm aan. Oprichtster Ruth Werwai liep tegen de onderwaardering van wol aan. Bijvoorbeeld in Nederland wordt per jaar ruim 2 miljoen kilo aan wol geproduceerd maar helaas wordt dit mooie product veelal gebruikt als afvalproduct en opvulmateriaal.

Omdat het ook in Duitsland zo’n ondergewaardeerd product is, soms levert het voor een herder meer op om het weg te gooien. Terwijl we aan de andere kant veel garens naar Duitsland en Nederland importeren waarvan vaak de herkomst niet traceerbaar is. Ruth ondernam actie en heeft met Raincloud & Sage een mooi bedrijf opgericht waarbij duurzaamheid, transparantie en diversiteit centraal staan. Samen met mede-oprichter Marten Wellborck, hobbyboer, ontwikkelen ze prachtige garens. Marten heeft een passie voor zelfredzaamheid en het ondersteunen van lokale boerderijen en kleine bedrijven. Hij heeft nog nooit geprobeerd te breien, maar geniet van houtbewerking en af ​​en toe een haakproject.

Winkelwagen
Scroll naar top