Isager - drie bollen wol met koffie erbij
Rebel with a twist logo - schaapshoofd

Isager

- Exclusieve kwaliteitsgarens van natuurlijke vezels -

Het Deense bedrijf Isager maakt sinds 1977 kwaliteitsgarens van natuurlijke vezels, zowel bekend als geliefd bij breiers over de hele wereld. De garens en patronen worden verkocht in geselecteerde winkels in Denemarken en internationaal.

De oprichter van Isager, Marianne Isager, en haar dochter en mede-eigenaar van het bedrijf Helga Isager, staan ​​achter een reeks populaire breiboeken.

 

De geschiedenis van Isager begon met ontwerper Åse Lund Jensen (1920-1977), die haar studio in 1960 oprichtte. Het werk van Åse Lund Jensen was geworteld in de Deense ambachtstraditie, maar ze liet zich vooral inspireren door de IJslandse en Faeröer breiculturen. In samenwerking met Henrichsen’s Yarn Mill maakte Åse Lund Jensen een reeks hoogwaardige wollen garens en haar eigen favorieten Spinni en Jensen Yarn maken vandaag de dag nog steeds deel uit van het assortiment van Isager.

Åse Lund Jensen was een pionier in haar vakgebied en gedurende haar hele carrière werkte ze er voortdurend aan om breien erkend te krijgen als een ambacht, onder andere door haar vele tentoonstellingen en haar werk als docent bij Skals Håndarbejdsskole, tegenwoordig bekend als Skals – Højskolen voor Design og Håndarbejde (Skals – School voor Design en Ambachten). Het was hier dat Marianne Isager en Åse Lund Jensen elkaar ontmoetten en hun vriendschap stichtten. Na de dood van Åse Lund Jensen leidde deze vriendschap er later toe dat Marianne Isager de rechten overnam om de eeuwig moderne patronen van Åse Lund Jensen te gebruiken en het bedrijf voort te zetten dat tegenwoordig bekend staat als Isager.

Het bedrijf Isager is nu gevestigd op een kleine boerderij in Tversted, een dorp in het noorden van Jutland dicht bij de Noordzee, omgeven door een prachtig landschap. 

Winkelwagen
Scroll naar top