Rebel with a twist logo - schaapshoofd

Lamana

- Jong duurzaam wolmerk -

LAMANA is een Duits wolmerk dat in 2010 is opgericht. 

Geïnspireerd door de liefde voor breien, wol en mode, specialiseerde Lamana zich in eerste instantie op premium Peruaanse garens. Inmiddels werkt Lamana met wolspinnerijen in Italië en Peru. Het bedrijf hecht veel belang aan de herkomst van de wol,  het dierenwelzijn en het productieproces. 

LAMANA heeft met de LAMANA SUPERLIGHT-collectie een buitengewone garenselectie ontwikkeld voor lichtgewicht breisels. Innovatieve productieprocessen geven de SUPERLIGHT-garens een unieke lichtheid. Hierdoor wegen de gebreide producten beduidend minder dan normaal en bieden ze een vergelijkbaar luchtig draagcomfort.

De Premia mohair komt van een Zuid-Afrikaans boerderijproject dat op een sociaal verantwoorde en actieve manier werkt met de Broad-Based Black Economic Empowerment en is gecertificeerd volgens de “RMS – Responsible Mohair Standard” voor dierenwelzijn en duurzaam milieubewustzijn.

Voor de Shetland garens wordt non-mulesed lamswol van zorgvuldig geselecteerde schapenhouderijen in Nieuw-Zeeland gebruikt. Voor een klein deel is de wol afkomstig uit Australië en Zuid-Afrika. Shetland heeft 20 prachtige natuuurtinten. Perfect voor je faire isle project.

Een van de nieuwste garens van LAMANA is de Merida. Een sokkenwol met een prachtige zijdeglans. Het garen bestaat uit een mix van 50% wol. 25% zijde en 25% polyamide. Wat het geschikt maakt voor projecten die tegen een stootje moeten kunnen.

De Cusco is een 100% baby alpaca wol en komt volledig uit Peru, waar de dieren in hun natuurlijke omgeving in de hooglanden van de Andes op de juiste manier worden gehouden.

 

Winkelwagen
Scroll naar top