Urth yarns

- subtitel -

In een geautomatiseerde wereld vol met massaproductie werkt het familiebedrijf Urth Yarns met getalenteerde vrouwen die de garens met de hand verven.

De verfstudio’s zijn gevestigd in het Turkse Mersin en Istanbul. De Urth garens worden zorgvuldig en met innovatieve technieken geverfd.

Urth Yarns heeft een samenwerking met Trees for the future. Onder het motto Knit One Plant One wordt voor elk verkocht garen een boom geplant in Afrika.

Momenteel vind je bij ons het Uneek sokkengaren, dat een zelf strepend garen is. Doordat je met twee identieke bolletjes werkt, ontstaan er 2 dezelfde gestreepte sokken.

Binnenkort bij REBEL with a TWIST ook de met natuurlijke materialen geverfde garens. Deze garens zijn verkrijgbaar in een fingering, DK en worsted dikte en worden met de handgeverfd door Turkse ambachtslieden. 

Elk garen in de Harvest Collection is genoemd naar de oorsprong van de kleur, de wortels, vruchten en noten die gebruikt worden in het verfproces. Elk garen heeft een unieke en opvallende kleur, maar soms kunnen er kleine veranderingen in toon zijn, omdat elke oogst uniek is. 

Winkelwagen
Scroll naar boven