ito test 1
Rebel with a twist logo - schaapshoofd

ITO

- Exclusieve collectie handgekleurde wol & garens -

ITO uit Japan heeft veel bijzondere garens in zijn collectie. ITO betekent draad of garen in het Japans. 

Japan kent een lange textieltraditie waarbij eenvoud, verfijning en kwaliteit centraal staat. Zo ook met deze schitterende collectie van Ito Yarn. ITO werkt samen met kleine spin- en verffabrieken en ziet zichzelf als de ambassadeur voor de unieke Japanse textieltraditie.

 

De garens van ITO onderscheiden zich door hun speciale productieproces, buitengewone samenstelling en ongebruikelijke kleurenpalet of variëteit, zoals garens met papier, brandnetel of roestvrijstaal. Maar ook de meer gangbare garens zoals linnen, zijde, mohair, kasjmier en merino zitten in het assortiment. Papier heeft een lange traditie in de Japanse kleding- en textielbranche en diverse garens met papier vind je dan ook terug in het assortiment.

Alle garens van ITO worden geproduceerd door kleine familiebedrijven in Japan, waarbij eerlijke arbeidsomstandigheden en hoge industrienormen en waarden centraal staan. 

In ons assortiment vind je de ITO Asa (linnen, zijde en katoen), ITO Karei (100% kasjmier uit Monogolië), ITO Kouki (brandnetel en zijde), ITO Kuroten (kasjmier), ITO Tetsu (zijde en roestvrijstaal), ITO Awayuki (mohair en zijde), ITO Urugami (wol en papier), ITO Kido (sokkenwol)  ITO Sensai (mohair en zijde), ITO Iki (zijde borduurgaren) en ITO Gin (zilver borduurgaren). En het nieuwste garen van ITO Kosho en So Kosho (merino en kasjmier) en project bags gemaakt van zacht Naoron papier ook wel bekend als vegan leather.

Andere garens van ITO zijn altijd te bestellen. Levertijd is ongeveer 7 werkdagen. 

Winkelwagen
Scroll naar top