manchelopia garen

WoolDreamers

- Rámon is de dromer achter WoolDreamers -

Na een droom over de mooiste wol in een perfecte wolwereld bleek dat de droom van Ramón (oprichter van WoolDreamers) niet in overeenstemming was met de realiteit. Overal waar hij keek, domineerden synthetische materialen de vezelmarkt, van garens tot stof en zelfs bij het gebruik van isolatie. En het meest verontrustende was dat zijn onderzoek een wereld liet zien waar Spaanse wol, een historisch waardevolle vezel, gewoonlijk wordt behandeld als afval en als onrendabel wordt beschouwd in de huidige wolmarkt.

Ramón vond dat het anders moest en richtte WoolDreamers op. De garens van Wooldreamers worden geproduceerd met traceerbare wol in hun eigen Okeo-tex gecertificeerde fabriek. Alle wol is afkomstig lokale Spaanse boerderijen in de  buurt van de spinnerij.

Ook produceren de boeren die hun vachten leveren aan WoolDreamers op een zo’n goed mogelijke duurzame manier. Zo hebben de boerderijen allemaal zonnepanelen voor een zo klein mogelijke CO2 uitstoot en zijn alle vachten traceerbaar en weten we van welke boerderij ze komen. 

Op dit moment hebben wij naast de Manchelopis ook La Rinconada en Mota in ons assortiment.

Manchelopis is een ongesponnen garen dat voor 100% is gemaakt met wol uit het gebied La Mancha in Spanje. Het land van Don Quichot.

Dit ongesponnen garen is opgerold in de vorm van een kaas en heeft een dubbele lont. Waarmee je een DK garen hebt. En als je het als breier aandurft dan kun je ook met 1 streng breien. Dit geeft een fingering weight.

Breien met Manchelopis is echt mindfulness vooral als je enkeldraads breit. Momenteel zijn er veel leuke projecten te vinden gebreid met de prachtige garens van WoolDreamers. Gro Hat van Fibertales of Highland Peak Sweater van Lív Ulven zijn twee bijzonder mooie patronen. Maar Oksa Sweater en Snowy Forest en Snow Crocus van Midori Hirose kun je heel goed met dit bijzondere garen breien.

Winkelwagen
Scroll naar boven