Wolwinkel Dordrecht

Rebel with a twist logo - schaapshoofd

Exclusieve wol en garens bij Rebel with a Twist - Jouw wolwinkel in Dordrecht

Welkom bij Rebel with a Twist, dé bestemming voor liefhebbers van hoogwaardige, duurzame wol in Dordrecht en omgeving. Gelegen aan de Voorstraat 440 in Dordrecht bieden wij een unieke collectie van prachtige wolmerken, waarvan de garens traceerbaar zijn tot de oorspronkelijke schapen. Of je nu in de winkel koopt of online via de webshop, we helpen je graag met een eerlijk advies bij het uitkiezen van de juiste garens voor je project! Wol, zijde, linnen, mohair, katoen en allerlei mixen hiervan kun je bij ons vinden.

Kun je niet langskomen in de winkel? Stuur gerust een mailtje met je vraag. We maken graag een foto van kleurcombinaties en geven je wolsuggesties.

WOL MET EEN VERHAAL: Duurzame en traceerbare garens

Bij Rebel with a Twist geloven we in de kracht van duurzaamheid en traceerbaarheid. Onze garens worden zorgvuldig geselecteerd van merken die zich inzetten voor duurzaamheid en transparantie. Ontdek het verhaal achter elk product en voel de connectie met de schapen die de prachtige wol leveren. Pure, duurzame en eerlijke garens dus. Steeds meer van de wolmerken die we in het assortiment hebben zijn GOTS-gecertificeerd. Onze collectie omvat onder andere duurzame wol van het Spaanse WoolDreamers, Retrosaria Rosa Pomar, Knitting for Olive en Isager.

AUTHENTIEKE WOL – Samenwerking met kleine wolmerken

Wij omarmen de authenticiteit van kleine wolmerken en merken met eigen wolspinnerijen. Rebel with a Twist biedt niet alleen de mooiste wol, maar ook boeken, magazines, breinaalden, tassen en alles wat je maar nodig hebt om te breien. Kom langs in onze winkel aan de Voorstraat 440 in Dordrecht of bekijk ons volledige aanbod in de webwinkel. 

CRAFTNIGHT – Workshops en brei-evenementen in Dordrecht

Naast onze uitgebreide collectie organiseren we bij Rebel with a Twist de leukste brei-evenementen, modeshows en workshops. Elke week kun je deelnemen aan leerzame workshops waarin je nieuwe breitechnieken leert of zelfs een paar sokken of een trui kunt breien. Ons breicafé biedt maandelijks een gezellige ruimte waar iedereen aan zijn eigen project werkt. Mis ook niet onze speciale avonden bij de lancering van nieuwe patronen, waar je samen met anderen aan eenzelfde breiproject begint.

Onze workshopruimte, gehuisvest in een prachtig monumentaal pand, is voorzien van een houten plafond met ornamenten en een schitterende schouw.

KNITWEAR DESIGNERS – Workshops van bekende knitwear designers in Dordrecht

Regelmatig nodigen we nationale- en internationale knitwear designers uit om een workshop te geven in onze workshopruimte in Dordrecht. Afgelopen jaar hadden we de Franse Cinthia Vallet en de Nederlandse designers Natasja Hornby van Moonstruck Knits en Maaike van Geijn op bezoek bij Rebel with a Twist! Wil jij de volgende editie niet missen? Blijft op de hoogte door Rebel with a Twist te volgen op Instagram of Facebook en schijf je in voor onze nieuwsbrief voor exclusieve updates en uitnodigingen. 

SAILING KNITTING TOURS – Breiend varen door de historische havens van Dordrecht

Ontdek ook onze Sailing Knitting Tours, waarbij we de historische havens van Dordrecht verkennen op de klassieke Italiaanse boten van Si Barone. Luister naar de podcast van het Ministerie van Gebreide Zaken voor meer inzicht in deze unieke ‘brei-cruises’.

STADSWANDELING – Breien en wandelen door monumentaal Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland en met ruim 2.000 monumenten een heerlijke stad om in rond te dwalen. Samen met Ontdek Dordrecht organiseren we zo nu en dan een stadswandeling die uiteraard gecombineerd wordt met breien.

REBELSE WOL – Exclusieve, handgeverfde wol alleen verkrijgbaar bij Rebel with a Twist

Bij Rebel with a Twist vind je veel bijzondere garens. Zo zijn we in Nederland de enige die het Amerikaanse Spincycle Yarns verkopen. Spincycle Yarns heeft de mooiste, handgeverfde wol die je ooit hebt gezien. Maar ook hebben we bij Rebel with a Twist de handgeverfde garens van Urth Yarns, Kiez Garn, Life in the Long Grass en Susan Crawford. Je kunt ze bekijken en voelen in onze wolwinkel in Dordrecht, of bestel ze direct in de webwinkel. 

DUURZAME EERLIJKE WOL

Bij Rebel with a Twist staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ontdek de pure wol van het Spaanse WoolDreamers, afkomstig van schapenboerderijen uit La Mancha en gesponnen in hun eigen spinnerij zonder toevoegingen. Merken als Retrosaria Rosa Pomar, Knitting for Olive en Isager bieden eveneens prachtige, duurzame garens. In ons assortiment vind je ook bijzondere garens zoals het Amerikaanse Spincycle Yarns, Urth Yarns, Kiez Garn, Life in the Long Grass en Susan Crawford.

SOKKENWOL

Voor liefhebbers van sokkenwol hebben we een uitgebreide collectie, waaronder duurzame opties van Isager, Urth Yarns, Lamana, Rosa Pomar, ITO en het Finse Novita.

JAPANSE WOL – bijzondere combinaties van garens

Vanwege onze liefde voor Japan presenteren we een grote collectie Japanse wol van merken als ITO, Noro en Daruma. ITO biedt bijzondere combinaties van garens, zoals wol gemengd met papier, zijde en roestvrijstaal draad. Ook hebben ze een prachtige collectie met borduurzijde.

SOCIAL MEDIA

Blijf op de hoogte van evenementen, workshops en ontvang veel tips en knitting inspiration door Rebel with a Twist te volgen op sociale media. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief voor exclusieve updates.

Ontdek de schoonheid van duurzame wol, bijzondere wol en garens, en breiworkshops bij Rebel with a Twist. Kom langs in onze winkel aan de Voorstraat 440 of shop online. Laat je inspireren door hoogwaardige, traceerbare garens en wordt onderdeel van onze breigemeenschap!

Woldwide delivery

NL gratis vanaf €150

Vegan leather

Mooie collectie project bags in vegan leather

Breicafé

1e donderdag van de maand

Duurzaamheid

Dierenwelzijn en milieu vinden we erg belangrijk!

Rebel with a twist logo - schaapshoofd

Bijzondere garens van kleinschalige ondernemingen. Groot assortiment magazines en breiboeken.

Winkelwagen
Scroll naar boven